Presse & download

Baggrund, logoer og billeder

Presse

Søger du specifikt eller andet materiale så kontakt Memphis Mansion

Historien bag Memphis Mansion


Henrik Knudsen, en Elvis Presley entusiast ud over det sædvanlige, havde i lang tid arbejdet for at realisere en dansk udgave af Graceland. Den oprindelige idé til projektet opstod for flere år siden under et møde om markedsføring af den danske Elvis butik, Elvis Unlimited. Ønsket var at ”løfte” butikken til et højere niveau.

Fra postordre til butik


Henrik Knudsen har, siden han som tretten årig opdagede Elvis, været dedikeret fan.


Han startede i 1990 The Official Elvis Presley Fan Club of Denmark, og i 1993 åbnede den første Elvis-udstilling i Randers baseret på Henriks stores samling af Elvis-effekter. Det blev så stor en succes, at Henrik blev tilbudt en "fuldtidskontrakt" i Søndervig. Siden har museet været i Odense og så tilbage til Søndervig for derefter at åbne i Randers igen. Henrik har indkøbt og samlet på Elvis-effekter gennem mange år, og hjulpet andre Elvis fans med det samme. Dette udviklede sig til et postordrefirma, som i 2002 blev til den første danske Elvis butik.


Fra ide til virkelighed


I 2006 fik Henrik Knudsen navnet Graceland Randers registreret som varemærke og den 16. april 2011 åbnede stedet for publikum. Men inden det kom så vidt, skulle der findes en byggegrund og investorer. I efteråret 2008 blev grunden i Randers købt, men financieringen var endnu ikke helt på plads. En aftale med Sparekassen Kronjylland kom på plads og flere lokale investorer trådte til. En delegation af håndværkere og leverandører tog til Memphis for at kigge nærmere på det originale Graceland. Graceland Randers skulle være dobbelt så stort som det originale hus, der er på 175 kvm. i grundplan, og arkitekterne Smærup og Wessman lagde ud med at opmåle og fotoregistrere huset. Dette, kombineret med plantegninger fra internettet, blev udgangspunktet for byggeriet. I midten af juni 2010 blev det første spadestik taget.

VisionenDet har hele tiden været visionen at huset udefra skulle være en kopi med modifikationer af Elvis’ sidste og mest berømte hjem, Graceland i Memphis, USA. Men indeni har Henrik Knudsen valgt kun af gengive nogle få rum og rekvisitter for der skulle være plads til en Elvis Butik, en Amerikansk Diner, festlokale og naturligvis det eneste stationære Elvis Museum udenfor USA. Huset værner om Elvis’ liv, musik og minde. Graceland Randers er Elvis Nostalgi. Henrik Knudsen har i årevis levet af at samle og sælge Elvis-effekter. Med Graceland Randers fik han opfyldt sit livs drøm.

Verdens reaktionDer har været en overvældende interesse fra mediernes side. Åbningen af Graceland Randers har været omtalt i stort set alle danske aviser. Også de udenlandske medier har skrevet om stedet bl.a. The Guardian, The new York Times og BBC World har lavet et interview med Henrik Knudsen. Hver dag komme der turister langvejs fra for at besøge huset.

Nyt navn1. januar 2016 blev Graceland Randers til Memphis Mansion. Navnet er fundet i samarbejde med Reklamebureauet Jim Dandy og blev den 21. december 2015 afsløret for offentligheden. Navnet Memphis Mansion passer perfekt til huset og dets mange aktiviteter.

Elvis MuseumElvis museet indeholder en af de største privatsamlinger i verden med mange effekter, som enten har tilhørt Elvis, er givet af ham eller lavet til ham.

Elvis ShopButikken har altid mere end 6000 forskellige varenumre på laver, som alle er relaterede til Elvis. CD’er, DVD’er, bøger, postkort, magasiner, autografer, nøgleringe, tasker, krus, ure og smykker, t-shirt, fotos mm. Vi har også ting til salg som har tilhørt Elvis.


Highway 51


Dineren er All American – i udsmykning og mad. Vi tilbyder brunch, forretter, hovedretter, salater og desserter. Vi tilbereder maden med kærlighed og ægte sydstatsånd af kvalitetsråvarer.

SelskabslokalerSelskabslokalerne på 1. sal bruges flittigt til alle former for private fester, møder og konferencer, koncerter og foredrag, firmafester og arrangementer. Vi har siden åbningen i 2011 haft mere end 1000 arrangementer.

Downloads

Memphis Mansion logo

Hent Zip-mappe med Memphis Mansion logo. Mappen indeholder eps og jpg filer. Logo'et må kun bruges i følge aftale med Memphis Mansion.

Download zip-fil

Memphis Mansion fotos

Klik på billederne for at hente i fuld størrelse/format.