STAN URBAN

The History Of Rock'n'Roll

DATO: NY DATO FØLGER

HVOR: MEMPHIS MANSION, RANDERS

Ny dato for arrangementet følger snarest muligt!

Vi glæder os til at sende dig på en rejse gennem Rock'N 'Roll historien sammen med Stan Urban, når han fortæller og spiller dig gennem et brag af en aften!

Billetten inkludere 1 x  Jack Daniels Smokey BBQ Burger.

Bemærk! Dette musikalske foredrag foregår på engelsk.

Jeg glæder mig allerede!
Henrik Knudsen

Image
Mandag - fredag: 10.00 - 21.00
Lørdag - søndag: 10.00 - 21.00
   

Highway 51 Diner
Graceland Randers Vej 3
8960 Randers SØ

 

Tlf. (+45) 86 42 96 96
info@memphismansion.com

 

Highway 51 er vores amerikanske Diner, hvor alle vores menuer er inspireret af maden i sydstaterne. Mærk stemningen og få uforglemmelige smagsoplevelser.

Image
 

STAN URBAN & ROCK'N'ROLL

Stan Urban er en skotsk sanger og pianist bosat i Danmark. Stan har i kraft af sit ekvilibristiske Rock'n'Roll-piano optrådt med et hav af Rock'n'Roll legender.

Stan Urban bevæger sig inden for 50'er rocken og spiller med stor energi med nutidens sjæl og uden syntetiske lift. Da Stan første gang kom til Danmark i midten af 1980'erne blev han foreslået at ændre sit navn og begynde at spille playback, men han afslog dog dette. Han mener at det skal være den ægte vare, der leveres til publikum.

Rock'n'Roll historien startede tilbage i 1948, hvor de første melodier begyndte at indeholde ordet "Rock'n'Roll" i titlerne, bl. a. Good Rocking Tonight (Roy Brown) og Rock All Night Long (The Ravens). Fem stilarter blev tilsammen til den i vore dage kendte rock'n'roll.

Det mærkelige ved rock-bølgen var at briterne vidste alt om, hvad der foregik med musikken i USA, langt bedre end amerikanerne selv gjorde. Det lyder nok underligt, men problemet i USA var, at man her ikke fik meget at vide om, hvad der skete udenfor ens egen stat. Bill Haley var den første, der bragte Rock'n'Roll til England og så kom der gang i sagerne.

Memphis country rock  (rockabilly) startede, som det ligger i titlen, i Memphis hvor Elvis Presley skulle blive en af stilartens mest betydningsfulde sangere. De fleste af sangerne fra Memphis kaldte deres musik for country rock, men senere begyndte folk fra pladeindustrien at kalde stilarten for "Rockabilly", hvilket stadig er det mest brugte navn for genren. Rockabilly er den mest sammensatte af de fem stilarter der indgår i Rock'n'Roll's historie.

Den omfatter både country rock, rhythm & blues, country & western og Northern rock'n'roll. Det hele begyndte i Memphis med at pladeforretnings-ejeren Sam Phillips gik ind i pladeselskabsbranchen som producer. Det var, specielt i starten, sorte musikere han hjalp. Successen som nogle af disse sorte musikere fik, gjorde at Sam Phillips startede sit eget selskab, Sun Records. Nogle af musikerene han havde fat i, var så kendte navne som B.B. King og Howlin Wolf.

Elvis Presley ser ud til at være den første hvide sanger, der indspillede en plade i en personlig Sun-stil. Det var en tilfældighed, der bragte Elvis Presley og Sam Phillips sammen. Elvis brugte Sun-studierne til at lave en privat fødselsdagsplade til sin mor og denne indspilning fangede Sam Phillip's opmærksomhed. Phillips opmuntrede Elvis til at prøve at lave en plade med et ordentligt akkompagnement, og det viste sig at de to mænd fik sig et lokalt hit med sangen "That's All Right". Elvis Presley lavede sin version af "That's All Right" og "Mystery Train", skrevet og tidligere indspillet af Junior Perker for Sun, med høj og klar stemme og med en anden rytme i melodierne. Det gjorde, at han lød som en ung, hvid mand, der fejrede sin frihed og var parat til hvad som helst. 

Rockabilly har meget løse rytmer, ingen saxofoner eller korsang. Ligesom New Qrleans dance er sangerne meget persondominerede. Rockabilly blev en meget populær musikform i USA, også udenfor Sydstaterne. 

SOME PEOPLE TAP THEIR FEET, SOME PEOPLE SNAP
THEIR FINGERS, AND SOME PEOPLE SWAY BACK AND FORTH. I JUST SORTA DO ‘EM ALL TOGETHER, I GUESS.ELVIS PRESLEY – 1956